Targ de forta de munca la Nokia - Jucu sau o noua teapa! AJOFM Cluj le transmite organizatorilor sa isi vada de treaba


Sute de locuri de munca sunt oferite in perioada 14 - 17 noiembrie persoanelor care vor fi disponibilizate de Nokia de la fabrica de la Jucu. La targ participa 30 de firme.

"Sunt peste 30 de firme participante la targul de locuri de munca deschis in incinta fabricii Nokia din Jucu pentru angajatii care vor fi disponibilizati incepand cu 1 ianuarie 2012. Sunt companii din Regiunea de Nord-Vest, nu numai din judetul Cluj, care isi prezinta ofertele de sute de locuri de munca in total. Sunt companii de automotive, de piese si cablaje auto, sunt alte firme precum Emerson din Cluj, Silcotub din Zalau sau Continental din Sibiu. Angajatii care vor fi disponibilizati de la Nokia pot afla ce posturi sunt disponibile si ce pachet salarial se ofera. Targul este foarte bine organizat de Nokia si compania de recrutare Lugera & Makler", a declarat Cristian Copil, presedintele Sindicatului Liber Nokia.

Pe durata celor patru zile de targ, muncitorii de la fabrica de la Jucu vor putea sa discute cu angajatorii in vederea incheierii unor contracte de munca din 1 ianuarie 2012, cand nu vor mai avea de lucru.

Conducerea Agentiei Judetene de Ocupare si Fortei de Munca (AJOFM) Cluj nu sunt implicati in acest targ si sustin ca este numai o actiune de imagine a firmei recrutare Lugera & Makler, care a lucrat si cu Nokia, si care doreste sa isi consolideze pozitia pe piata din Romania.


"Sfatuim firmele care se ocupa cu recrutarea temporara de forta de munca si care au facut disponibilizari sa se ocupe de angajatii proprii (n.red. Lugera & Makler), nu sa organizeze actiuni de imagine pentru a-si gasi alti angajati", precizeaza AJOFM Cluj.

 

Compania Lugera & Makler si Trenkwalder s-au ocupat de recrutarile de la Nokia si au avut circa 200 de angajati pe care i-au disponibilizat din 1 noiembrie.

 

Cei 1.830 de angajati ai fabricii Nokia de la Jucu vor mai lucra pana la finele lunii decembrie, dupa care vor mai fi platiti trei luni, urmand sa fie disponibilizati din 1 aprilie.

Nokia a fost de acord sa le plateasca angajatilor inca trei salarii compensatorii si cate unul pentru fiecare an lucrat.

Vezi mai jos totul despre salariile compensatorii care vor fi acordate angajatilor...
Cate salarii compensatorii vor primi angajatii Nokia EXCLUSIV AUDIO

Comentarii Facebook