Luni 17 Mai

Sume de toată JENA pentru terenul expropriat la Autostrada Transilvania


Exproprieri la Autostrada Transilvania - Proprietarii care dețin terenuri pe viitorul amplasament al Autostrăzii Transilvania, în județul Sălaj, vor primi pentru un metru pătrat de teren sub 2 lei.

Este vorba despre terenurile situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău din cadrul obiectivului de interes național Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea” aflate pe raza localităților Meseșenii de Jos, Crasna, Boghiș, Nușfalău, Ip și Marca. 

Exproprieri la Autostrada Transilvania - Se plătește 2 lei pe metru pătrat

Suma alocată prin Hotărârea de Guvern în vederea exproprierilor este de 6.940.000 lei pentru un număr de 3.529 de terenuri, cu o suprafață totală de 3.634.835 metri pătrați. Proprietarii terenurilor vor primi în medie 1,90 de lei pentru un metru pătrat.

Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările. Și pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj și Oradea, sunt vești bune. Spre exemplu, pe Nădășelu-Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară.Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitație. Mult prea mulți ani Autostrada Transilvania s-a construit doar pe hârtie. Acum o transformăm în realitate. Sunt bucuros să aduc această veste bună pentru toți sălăjenii, pentru toți românii, în condițiile în care, pas cu pas, reușim să depășim toate obstacolele care s-au aflat în calea realizării lucrărilor la Autostrada Transilvania – acesta fiind unul dintre dezideratele mandatului meu la conducerea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor”, a spus ministrul Transporturilor, conform magazinsalajean.ro.

Comentarii Facebook