Studentii din Cluj, cobai de criza! Mai multi tineri vor trai o luna cu 600 de lei, salariul minim, in cadrul unui experiment!


Un grup de studenti din Cluj Napoca va trai timp de 30 de zile din salariul minim pe economie in cadrul unui studiu, care vrea sa evalueze calitatea vietii romanilor.

Proiectul a fost initiat de Asociatia pentru Calitate in Societatea Moderna (ACSM) si este intitulat sugestiv "600".

"Asociatia pentru Calitate in Societatea Moderna (ACSM), studenteasca si de tineret, va implementa un proiect de tip studiu, care are ca scop realizarea unei radiografii a calitatii vietii cetatenilor din Romania ce traiesc pe baza salariului minim pe economie de 600 de lei brut (461 lei net), in contextul anului european pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale. Proiectul intitulat '600' isi propune sa identifice nevoile persoanelor care traiesc in aceste conditii si sa construiasca ulterior proiecte ce vin in ajutorul acestora", a declarat Bogdan Cardos, presedinte ACSM.

Studentii care s-au oferit drept cobai vor experimenta pe propria piele cum este sa traiesti o luna cu 600 de lei impozabili, adica vor avea in buzunar 461 de lei.

"Acestia vor publica zilnic informatii pe propriile profile ce pot fi gasite la adresa www.apgreid.com, despre modul in care isi gestioneaza cheltuielile, strategiile pe care le adopta, provocarile sau obstacolele cotidiene ce au la baza aspecte financiare. Vrem sa identificam acele nevoi stringente ale persoanelor care traiesc in aceste conditii si sa dezvoltam proiecte prin care sa le ajutam", a mai precizat presedintele ACSM.

Studiul se va derula pe parcursul lunii noiembrie, iar rezultatele vor fi prezentate la final.

Comentarii Facebook