Duminica 8 Septembrie

Statul român nu are milă de angajați! Economist: „Dacă mergi la muncă, statul îți ia 42% din câștig. Dacă joci la păcănele, doar 3%”


Statul român impune angajaților taxe și impozite care ajung să le ia aproape 50% din câștigurile salariale, în timp ce companiile de pariuri se bucură de un regim fiscal mult mai favorabil, spune economistul Radu Georgescu.

Cunoscutul analist financiar Radu Georgescu atrage atenția asupra unei realități adesea ignorate de românii care muncesc zilnic, doar pentru a constata că aproape jumătate din veniturile lor ajung la stat. România se numără printre țările cu cele mai ridicate impozite pe angajați, chiar dacă, potrivit datelor Eurostat, românii sunt printre cei mai expuși la riscul de sărăcie și deprivare materială din Europa.

Datele oficiale arată că aproape o treime (32%) dintre români erau expuşi anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială, aceasta fiind de departe cea mai mare pondere înregistrată în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene. Astfel, în rândul statelor membre, cea mai mare pondere a persoanelor expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială se înregistra în România (32%), Bulgaria (30%), Spania ( 27%) şi Grecia (26%). 

„Dacă mergi în fiecare zi la job, statul îți ia taxe 42% din câștig (salariul brut). Dacă mergi în fiecare zi la sala de păcănele și pariuri, statul îți ia taxe 3% din câștig.

Industria pariurilor are cea mai mică impozitare dintre toate industriile din România. În mod logic, fiind un viciu, ar trebui să aibă cea mai mare impozitare.

Efectul acestei anomalii fiscale - Sute de mii de oameni sunt dependenți de păcănele și pariuri. Fiecare scară de bloc are o sala de păcănele. Cele mai multe tranzacții online din România se fac la pariuri sportive”, a scris Georgescu pe Facebook, potrivit Adevărul

Comentarii Facebook