Soluții de refinanțare a creditelor rapide. Sunt o opțiune viabilă?


Creditele rapide sunt o soluţie de creditare la care românii apelează în situaţiile în care au nevoie de bani urgent, pentru diferite probleme neprevăzute. Spre deosebire de alte credite de nevoi personale, care pot viza cheltuieli mai mult sau mai puţin urgente, soluţiile de finanţare rapidă sunt solicitate pentru nevoi ce nu suportă amânare. 

Pe lângă creditele rapide, există și cardurile de credit, carduri ce îți oferă accesul la o sumă de bani lunară, asemănătoare cardurilor de credit bancare. Un exemplu este cardul de credit Axi , produs cu care poți face plăți online, poți retrage bani de la orice bancomat și plătești o dobândă lunară.

Totuşi, de multe ori, apariţia unor alte cheltuieli greu de anticipat ce provoacă o instabilitate financiară temporară, îi determină pe mulţi să apeleze la refinanţarea creditelor rapide sau accesarea unor carduri de credit, cu scopul de a-şi acoperi nevoile financiare imediate. 

Este, oare, aceasta o soluţie cu adevărat avantajoasă pentru ei?

Este sau nu refinanțarea unui credit o solutie optimă? 

Refinanţarea unui credit presupune accesarea unui nou împrumut financiar pentru a plăti creditul vechi, ideal fiind ca împrumutul nou să fie obţinut în condiţii mai avantajoase decât cel anterior. Oamenii iau în calcul refinanţarea creditului, dacă nu mai pot susţine costurile creditului actual şi vor să obţină un nou împrumut, care să acopere aceste costuri în condiţii mai avantajoase, cu o dobândă mai bună şi, implicit, o rată mai bună. De asemenea, opţiunea de refinanţare a creditului pare tentantă pentru cei care îşi doresc să beneficieze de o perioadă de rambursare mai lungă sau chiar de o sumă de bani în plus. 

Până aici, refinanţarea poate părea o idee bună, profitabilă pe termen lung. Totuşi, este recomandat ca persoanele în cauză să nu se grăbească spre etapa următoare de întocmire a documentelor necesare înainte de a analiza cu atenţie în ce măsură, la final, chiar vor ieşi în avantaj. Creditele rapide, în general, presupun costuri mari. Acest lucru înseamnă că, oricât de avantajoasă ar părea soluţia de refinanţare, în cele din urmă, nu va rezulta decât un cost total al creditului de rambursat mai mare, adăugându-se o nouă dobânda, pe lângă cea existentă. 

În plus, cel mai probabil, oamenii se gândesc la refinanţare pentru că au întâmpinat probleme la rambursarea creditului rapid. 

Ce înseamnă acest lucru? 

Că mai devreme sau mai târziu se vor afla din nou în aceeaşi situaţie, în care vor întâmpina dificultăţi la acoperirea costurilor ratelor lunare. Practic, nu vor face decât să se plaseze într-o spirală a datoriei şi să-şi adâncească, pe termen lung, instabilitatea financiară. O informare corectă asupra costul real al unui credit rapid și urmările accesării unui împrumut de acest fel sunt detalii extrem de importante. 

Mr.Finance susține creditarea responsabilă. Conform specialiștilor noștri, accesarea unui credit rapid este o soluție pentru toți cei care nu au acces la împrumuturile tradiționale. Adăugăm aici, negreșit, gestionarea cu grijă și asumarea acestei responsabilități pe tot parcursul perioade de creditare.

www.mrfinance.ro

În concluzie, refinanţarea unui credit rapid nu este o soluţie avantajoasă pe termen lung, din cauza costurilor şi mai mari adăugate la creditul iniţial. Cu toate acestea, în situaţiile de criză, mulţi oameni consideră că aceasta este ultima soluţie pe care se pot baza şi acţionează în consecinţă. Cei aflaţi într-un impas financiar, care nu au de ales şi trebuie să acceseze refinanţarea unui credit rapid pentru a se redresa din punct de vedere financiar, trebuie să se informeze temeinic înainte de a face acest pas, consultând platforme cu ghiduri utile și studii făcute în acest sens. Este important ca noul credit să fie obţinut în condiţii cât mai avantajoase şi să se negocieze, pe cât posibil, valoarea dobânzii. 


Comentarii Facebook