Șoferii Uber lucrează mai mult de 12 ore pe zi. O aplicație i-ar putea opri și nu prea

 

Uber va lua măsuri împotriva șoferilor care lucrează mai mult de 12 ore pe zi și îi va împiedica să mai lucreze atît. 

 

Aplicația ce va fi folosită în prima fază numai în SUA, unde șoferul va primi o avertizare după primele zece ore de activitate continuă prin care este notoficat că se apropie de limita de 12 ore, potrivit Go4it.

 

Când va atinge limita de 12 ore, aplicaţia nu va mai livra comenzi noi către şofer, acesta fiind obligat să ia o pauză de minimum şase ore. Măsurătoarea va fi realizată folosind coordonatele GPS pe care dispozitivul inteligent al şoferului îl trimite către server, însă timpii lungi de aşteptare precum opririle mai lungi de cinci minute nu vor fi contorizate. Opririle la semafoare şi staţionările vor fi însă considerate drept timpi de condus.

 

De asemenea, dacă şoferul va efectua în aceeaşi zi două sesiuni de câte şase ore la distanţă mică între ele, limita va fi impusă la sfârşitul celei de-a doua sesiuni, fiind nevoie de şase ore de odihnă pentru a putea prelua din nou comenzi. Aceste limite vor fi adaptate şi la legislaţia locală în vigoare, anumite state americane oferind legal posibilitatea de a lucra ca şofer pentru 13 ore din 24. Rivalul Uber din SUA, Lyft, are deja impusă o limită de 14 ore cu şase ore pauză.

 

Uber va avea probleme mari pentru că șoferii pot lucra liniștiți pe mai multe servicii simultan, precum Taxify.

 

În România încă aplicația nu se va aplica și nu se știe câte ore lucrează un șofer UBER.

Comentarii Facebook