Smartphone-urile ”cuceresc” România. Ce previziune a făcut un reprezentant Samsung



Piața telefoanelor mobile din România a avut o evoluție spectaculoasî în ultima perioadă, iar vânzările de smartphone-uri sunt în creștere cu 85%, astfel că rata de trecere de la ”feature phones” (telefoane mobile care au doar funcțiile de bază), la telefoane inteligente este tot mai accelerată.

Dacă se va menţine acest ritm de creştere, probabil că peste doi ani nu vom mai vorbi de feature phone. Preţurile scad, cel mai ieftin smartphone a ajuns să coste acum cât un feature phone“, a declarat Alexandru Munteanu, şeful diviziei telecom din cadrul Samsung Electronics România, potrivit Ziarul Financiar.

Unul dintre motivele pentru care românii preferp să treacă la smartphone-uri este faptul că acestea au ajuns să coste aproape la fel de puțin ca și un feature phone, prețurile unui terminal ce rulează Android ajungând la prețuri de până la 250 lei în magazine.

Anul trecut, în România s-au vândut aproximativ 1,5 milioane de smartphone-uri, însă Munteanu susține că, până la sfârșitul acestui an, vânzările vor ajunge la aproape 2,5 milioane de unități.

Până la sfâşitul acestui an piaţa de smartphone-uri va ajunge la aproximativ 2,5 milioane de unităţi, în condiţiile în care în primele şase luni s-au vândut circa un milion de unităţi, iar ultimul trimestru este cel mai bun“, a precizat Alexandru Munteanu.

Cele mai multe vânzări se realizează de obicei în perioada sărbătorilor de iarnă, când au loc reducerile de Black Friday.

Comentarii Facebook