Miercuri 27 Septembrie

Sindicatele din bănci spun că din cauza taxei pe lăcomie 25% din personal va fi dat afară


Sindicatele din sistemul bancar se pregătesc pentru concedierea a 25% din angajați, după introducerea taxei pe lăcomie.

Potrivit estimărilor făcute de sindicate, ar putea fi afectaţi peste 10.000 de angajați.

Avem informații că 25% din angajații sistemului bancar ar urma să fie disponibilizați, dacă ordonanța care a introdus taxa pe active va rămâne în forma actuală. Am început deja negocieri pentru a ne asigura că se vor lua măsuri pentru ca oamenii afectați să poată trece mai ușor peste eventualele restructurări masive”, a declarat, pentru Profit.ro, Paraschiv Constantin, președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci.

Potrivit acestuia, Federațiea Sindicatelor din Asigurări și Bănci a avut deja primele discuţii preliminarii pe tema posibilelor restructurări cu șefii de resurse umane.

Sindicatele au solicitat să fie consultate când vor fi stabilite planurile de restructurare și au solicitat suplimentarea numărului de salarii compensatorii, față de numărul prevăzut în contractele de muncă.

Banca Transilvania a comentat pentru prima dată taxa bancară impusă de Guvern, aducând vești sumbre.

Banca Transilvania afirmă că este vorba de o naţionalizare a profiturilor care va opri orice plan de dezvoltare al băncii în perioada următoare, că a oferit finanţări noi de 7 miliarde de lei în ultimii trei ani IMM-urilor şi microîntreprinderilor şi că taxa, dacă se va aplica trimestrial, va avea consecinţe grave asupra sistemului bancar, a economiei, asupra populaţiei şi antreprenorilor, scrie ZF.ro.

Banca Transilvania a pierdut la Bursa din Bucureşti o treime din valoare după introducerea acestei taxe, de la o capitalizare de 11,3 miliarde de lei pe 18 decembrie 2018, coborând la 8,3 miliarde de lei pe 16 ianuarie 2018.

Banca Transilvania acuză dur taxa bancară: Economia și populația vor suferi

Comentarii Facebook