Sindicalistii de la Cadastru Cluj ameninta cu blocarea activitatii imobiliare

Sindicalistii de la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OJCPI) Cluj ameninta cu greva, nemultumiti de prevederile Legii salarizarii.



Salariatii sustin ca bugetul pe acest an alocat Agentiei Nationale acopera doar 30 la suta din necesarul pentru functionarea institutiei. De asemenea, sindicalistii sunt nemultumiti de plata cu intarziere a salariilor, de neacordarea unor drepturi salariale si de numarul mic de angajati.


?In cazul in care factorii de decizie nu vor lua masuri pentru modificarea H.G. 332/2010, angajatii Oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliara vor inceta activitatea care va avea repercusiuni asupra mai multor categorii profesionale: notari, persoane autorizate (topografi), avocati, precum si institutii bancare, consilii judetene, prefecturi, primarii, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Agentia Nationala de Integritate, instantele judecatoresti si mai mult decat atat, publicul larg?, sustine liderul Gheorghe Cornea.

Sindicalistii spun ca greva va duce la blocarea tranzactiilor imobiliare, deci si a Programului national Prima Casa, la blocarea inscrierii ipotecilor in cartea funciara, dar si la neavizarea lucrarilor pentru proiecte europene si de interes national.

?HG 332 va fi atacata la instanta competenta solicitandu-se si suspendarea acesteia pana la judecarea pe fond, iar, in paralel, dupa indeplinirea formalitatilor si pasilor premergatori prevazuti de legea 168/1999 actualizata privind solutionarea conflictelor de munca,? declarandu-se deschis conflictul de interese?, mai spune reprezentantul Sindicatului Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj.

Comentarii Facebook