Și pe Aeroportul Cluj prețul biletelor de avion a crescut din cauza costului combustibililor. Care este vestea bună de la Cluj


David Ciceo, directorul Aeroportului din Cluj-Napoca, a declarat că prețurile biletelor de avion a crescut inevitabil. 

După cum pot observa și pasagerii, există o creștere a prețului biletului. Prețul combustibilului influențează foarte mult prețul biletului. De asemenea, este foarte important și sfătuim pasagerii să-și facă rezervările din timp. Prețul biletului este mult mai bun dacă își fac cu mai mult timp înainte rezervarea.

Noi ne așteptăm la o creștere, dar din păcate această creștere este corelată cu creșterea generală prețurilor de consum”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, într-o intervenție la postul tv Digi24.

Acesta a mai spus că sunt afectate și investițiile din cadrul Aerporturilor. 

Avem o nesiguranță legat de investiţii în ce privește prețul materialelor. Toate aeroporturile din România sunt angajate în proiecte de construcţii şi multe dintre aeroporturile locale sunt angajate în lucrări realizate pe fonduri europene. 

Există o distorsiune. Guvernul a luat anumite măsuri, trebuie să actualizăm. Este o perioadă destul de complicată, după cum cunoaştem toţi, războiul dintre Rusia şi Ucraina a influențat foarte mult piaţa europeană şi piaţa mondială în ce priveşte toate tarifele.

Suntem într-o situaţie de incertitudine foarte mare în multe privinţe: privind costurile, privind materialele de construcţii, dar în ce priveşte aeroporturile din România, am avut un sprijin real din partea Ministerului Transporturilor", a mai declarat David Ciceo. 

Partea bună este că Aeroportul clujean a revenit de la aproape la nivelul de trafic dinainte de pandemie. 

În lunile mai şi iunie suntem deja aproape la nivelul din 2019. Aeroporturile din România nu au disponibilizat personal, noi am reuşit să îi menţinem şi au fost trimişi în şomaj tehnic. Şi noi am luat foarte multe măsuri de reducere a costurilor. Aeroporturile foarte mari din Europa au redus personal. Având în vedere creşterea foarte bruscă acum nu reuşesc să facă faţă, dar ne aşteptăm ca în 2 luni să se revină la normal”, a adăugat Ciceo. 

Comentarii Facebook