Joi 30 Martie

Se lansează biletul de tren integrat! Un singur bilet de tren pentru mai mulți operatori


Românii care călătoresc cu trenul vor putea cumpăra în curând un singur bilet, care va fi valabil pentru mai mulți operatori feroviari. Agenția pentru reformă pe acest segment va lansa biletul de tren integrat.

Facilitatea va permite călătorilor să cumpere un singur bilet de tren, care va fi valabil pe rutele pe care circulă mai mulți operatori.

Viitorul client poate să își cumpere bilet printr-o singură interfață, nu trebuie să mai fac încă un pas pe internet să aflu care este site-ul fiecărui operator, zona sa de cumpărare", a declarat Ștefan Roşenu, președinte ARF.

În prezent, pentru o călătorie dintr-o zonă a țării, în alta, e nevoie și de două bilete de tren diferite. Asta pentru că nu există rută directă, iar de multe ori operatorii sunt diferiți. Acest bilet integrat ne va permite ca în curând să ajungem la destinație cumpărând un singur bilet.

Măsura face parte dintr-un proiect mai amplu de îmbunătățire a sistemului de cumpărare a biletelor în țara noastră, în scopul modernizării sistemului feroviar. Proiectul cuprinde și o aplicație unică de cumpărare a biletelor online, pe care o pot accesa și pensionarii, veteranii sau studenții, după ce au introdus prin aplicație datele personale.

Alte noi măsuri pentru îmbunătățirea transportului public în țara noastră sunt testate acum, iar lansarea lor este așteptată în această primăvară.

Comentarii Facebook