Seful AJOFM Cluj, Daniel Don: "Vom avea o criza de angajati in constructii! Bechtel risca sa ramana fara oameni"! - VIDEO


Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj avertizeaza compania Bechtel ca ar putea ramane fara muncitori in cazul reluarii activitatii, deoarece se prefigureaza o criza de piata fortei de munca in constructii.
 
"Sunt o serie de primarii care au castigat proiecte pe axa 3.2.2., Dezvoltarea infrastructurii din mediul rural. Aici era un avertisment pe care l-am dat societatii Bechtel legat de faptul ca prin disponibilizarea personalului, in cazul in care isi reiau activitatea, posibil ca unii dintre ei sa nu se mai intoarca la Bechtel si sa-si gaseasca locuri de munca la aceste firme care au castigat licitatiile pentru refacerea infrastucturii in mediul rural.

Vorbim de milioane de euro castigate la nivelul judetului Cluj, care multe dintre proiecte sunt in faza de licitatie, si in primavara aceasta aceste proiecte vor demara
", a precizat Daniel Don, directroul AJOFM Cluj.

"Ca urmare, cei care au castigat licitatie, multi dintre ei n-au mizat pe structura de personal existenta, ci pe o largire a structurii de personal, ceea ce se va realiza chiar prin recrutarea celor care au lucrat la Bechtel avand o experienta pe acest domeniu", a mai afirmat Don, care sustine ca in 2011 in judetul Cluj va aparea o criza pe piata fortei de munca in constructii.

"S-ar putea sa fie o criza de personal in constructii. Aceste proiecte sunt cu finantare europeana, sunt numeroase la nivelul judetului Cluj si pe langa proiectele pe care le are judetul in acest moment este posibil sa avem o criza", a conchis Don.

Compania Bechtel a initiat procedura de disponibilizare a 672 de angajati de pe santierele autotostrazii Transilvania. Oamenii au inceput sa primeasca deciziile de concediere din 1 februarie si procedura va fi finalizata pana la sfarsitul lunii.

Comentarii Facebook