Luni 28 Noiembrie

Sectorul IT este imun la criza de coronavirus. Există joburi pentru peste 10.000 de noi angajați anual


Acest lucru confirmă faptul că în țara noastră există un deficit anual de cel puțin 10.000 de experți IT, iar joburile în acest sector au rămas în topul celor mai bine plătite.

Cu alte cuvinte, sectorul IT din România devine tot mai important comparativ cu alte ramuri industriale, și asta din mai multe motive: după calitatea joburilor și a salariilor mai mari și de câteva ori față de cele medii, deoarece înregistrează cea mai mare creștere de export, venit și angajați. Pe lângă asta, posibilitatea unei angajări ușoare, numeroase beneficii și programul de lucru flexibil sunt doar câteva dintre motivele care fac ca în sectorul IT să nu fie șomeri.

Deși un salariu excelent și un loc de muncă garantat au fost de mult timp principalele caracteristici ale domeniului menționat, aceste cifre au dezvăluit ceva nou - acum este cel mai bun moment pentru a intra în lumea IT.

Domeniul cu cea mai rapidă creștere în căutarea de noi experți

Ultimele cercetări au arătat că industria IT din România este considerată singurul domeniu în care consecințele pandemiei nu au lăsat aproape niciun fel de urme și care se extinde cu o viteză incredibilă. Acest trend a contribuit la lipsa de experți instruiți în toate sectoarele tehnologiei informației, nu numai cei mai experimentați, ci și cei care se află la începutul carierei lor.

Programatorii, dezvoltatorii de aplicații mobile, administratorii de rețea, managerii și designerii IT care au cele mai moderne abilități, nu doar că nu trebuie să aștepte după un job, ci deja au parte de chinuri „dulci”.

Spre deosebire de alte joburi, „problema” lor este alegerea unui job, cel mai bun din numeroasele oferte. Având în vedere importanța tot mai mare pe care o au programele, aplicațiile mobile, site-urile web și alte produse din sectorul IT în viața noastră, în viitor acest domeniu va fi, cu siguranță, un loc ideal pentru construirea unei cariere profesionale.

Ce se cere la concursurile pentru joburi în IT

Pentru a face parte din lumea IT, trebuie să aveți o educație de calitate și să vă pregătiți bine pentru viitorul job.

Pe lângă învățarea sârguincioasă, ca să începeți o carieră de succes în IT, trebuie să dobândiți și abilități de afaceri suplimentare, precum și să știți să vă puneți cunoștințele în aplicare.

O dovadă foarte bună că aveți astfel de abilități este și deținerea de certificate internaționale recunoscute ale marilor companii și organizații internaționale de IT, precum Microsoft, Zend, Adobe, Oracle, Autodesk. Prin combinația acestor cunoștințe și certificate vă veți deosebi de concurență și veți fi cu un pas mai aproape de noul job față de aceasta.


Comentarii Facebook