Se ceartă pe guvernare, dar la bani se înțeleg. Camera Deputaților a aprobat mărirea salariilor primarilor



Deși scandalul pentru guvernarea României este din ce în ce mai aprig, partidele fondatoare ale coaliției USL par să meargă în aceeași direcție când vine vorba de salariile primarilor.

Camera Deputaților a fost de acord cu propunerea vicepremierului Liviu Dragnea de a majora salariile primarilor, începând cu 1 iulie 2014.

După ce a fost adoptată ordonanța, vicepremierul Liviu Dragnea a motivat această propunere drept ”un act de dreptate” pentru aleșii locali.

"Acest amendament pe care l-am făcut prevede o reaşezare a salariilor din administraţia locală. Cred că se poate numi înfăptuirea unui act de dreptate în ceea ce priveşte aleşii locali", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Vicepremierul a ținut să precizeze că salariile nu se măresc foarte mult și nici nu se măresc pentru toată lumea.

"Salariile cresc simţitor la primarii şi viceprimarii de comune, o creştere mică la viceprimarii municipiilor de categoria a doua, la preşedinţii de consilii judeţene nu se măresc salariile", a explicat Dragnea.

Acesta a mai punctat că "indiferent de culoarea politică, fiecare ales local are dreptul la o salarizare decentă, pentru că indiferent de localitate, fiecare ales are o responsabilitate mare, legitimitate mare dată de votul cetăţenilor".

Comentarii Facebook