Saptamana de lucru va avea 4 zile la CFR Marfa. Salariile angajatilor vor fi reduse cu 20%

Conducerea companiei CFR Marfa a decis ca de saptamana viitoare sa treaca la programul de lucru de 4 zile si sa reduca cu 20% salariile angajatilor.

 

Sindicalistii sustin ca nu sunt de acord cu aceasta masura, care incalca contractul colectiv de munca, informeaza Mediafax. "Reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile provoaca lucratorilor o pierdere salariala de 20 la suta care se adauga unei reduceri a veniturilor salariale de 30 la suta, stabilite anul trecut si valabila si pentru anul 2011 si vine pe fondul reducerilor de personal", se arata intr-un comunicat al Cartel Alfa, care anunta ca sustine protestele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva.

 

Potrivit sindicalistilor, 3.000 de angajati de la CFR Marfa sunt in proces de concediere. Reprezentantii Cartel Afla sustin ca masura gasita de administratie pentru reducerea cheltuielilor este "dovada incompetentei manageriale care intelege ca reforma inseamna doar concediere colectiva si reducere salariala".

 

Sindicalistii cer inceperea negocierilor cu administratia companiei pentru gasirea altor solutii de reducere a cheltuielilor.

 

Foto: feroviarul.ro

Comentarii Facebook