Salariul minim va fi majorat cu 200 de lei, neimpozabili. Măsurile se vor aplica doar angajaților din mediul privat


Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, neimpozabili, excepţie făcând însă toţi angajaţii plătiţi din fonduri publice.

Începând cu data de 1 iunie 2022 (...) în cazul salariaţilor care desfăşoară activitate în baza contractului individual de muncă, încadraţi cu normă întreagă, la locul unde se află funcţia de bază, nu se datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii pentru o sumă de 200 lei reprezentând venituri din salarii şi asimilate salariilor", prevede proiectul de ordonanţă adoptat astăzi, citat de Antena 3.

Angajatorii majorează voluntar, oricând în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2022, inclusiv, nivelul salariului de bază lunar brut cu suma de 200 lei, respectiv de la 2550 lei la 2750 lei, pentru salariaţii care desfăşoară activitate în baza contractelor individuale de muncă, în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în care nivelul salariului de bază lunar brut la aceeaşi dată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri este de 2750 lei, în cazul persoanelor nou angajate în perioada cuprinsă între data 01 iunie şi până 31 decembrie 2022, inclusiv. Suma de 200 de lei nu se ia în calcul pentru aplicarea deducerilor personale, notează sursa citată.

Comentarii Facebook