S-au ieftinit apartamentele în blocul Turnul din Mănăștur, dar prețurile sunt tot aberante


Apartamentele de lux din blocul turn din Mănăștur, de pe Calea Florești, s-au ieftinit, dar rămân tot aberant de scumpe. 

Penthouse -ul de la ultimele două etaje, care costa recent 700.000 de euro a ajuns acum la prețul de 650.000 de euro, sumă la care se mai adaugă și TVA -ul. De acești bani sunt de vânzare adevărate vile în Cluj-Napoca, utilate și mobilate, plus un teren generos. 

În 2021, agenții imobiliari spuneau că locuințele bune se vând ca ”pâinea caldă”

Agenții imobiliari consultați de Știri de Cluj în 2021 spuneau că locuințele bune se vând ca pâinea caldă, dar se pare că nu și în turnul din Mănăștur, unde apartamentele stau nevândute de mult timp. În plus, spectrul crizei financiare a început să se simtă și piața stagnează. 

Citiți mai jos ce spunea un agent imobiliar în 2021:

În primul rând nu se negociază mai mult în Cluj-Napoca pentru că nu sunt multe produse bune. La proprietățile mai bune nu stă nimeni să negocieze, iar unde calitatea este mai slabă, la apartamente care sunt la parter și ultimul etaj, negocierea poate fi mai mare. Media, în Cluj-Napoca, este până în 5% , iar la unele proprietăți merge spre 10%, în cazuri excepționale. Nu am auzit de o negociere de 50%. 

Negocierile depind și de zona de care vorbim. Dacă apare un apartamente pe zone precum Titulescu sau Plopilor, fiind cerere foarte mare, nu este marjă de negociere. Acestea se vând pe loc. La fel și în proiectele imobiliare bine situate, care se dau din stare de construcție.  

Alt exemplu, ar fi zona de case din Andrei Mureșanu, unde nu există ofertă de vânzare sub 400.000 de euro, pentru că nu sunt fizic case scoase la vânzare. Cei care vor casă acolo cumpără repede. De multe ori nici ies pe piață casele, pentru că se cumpără direct. Un vecin aduce cumpărătorul și se rezolvă repede. 

Dacă îmi dai zece case la 450.000 de mii de euro în Andrei Mureșanu, le vând în 10 zile. Nu sunt case de vânzare nici în Grigorescu.

În privința apartamentelor, cererea este foarte mari și oferta este mică pentru produsele bune, care se vând în stare de proiect, în special cele bine situate, care au orientare sudică, etaj intermediar”, ne-a declarat un expert imobiliar.

Comentarii Facebook