Rușinos! Parlamentul alocă peste 50 de milioane de lei pentru pensii speciale, în 2023. Care este cea mai mare pensie specială


În timp ce unii români abia trăiesc de la lună la lună cu veniturile pe care le au, Parlamentul alocă peste 50 de milioane de lei, de la 1 ianuarie, pentru pensiile speciale. Amintim că pentru restul seniorilor din România abia s-au găsit bani pentru majorări de doar 12,5%.

Peste 800 de foşti parlamentari încasează în prezent pensii speciale. La Camera Deputaţilor, spre exemplu, numărul pensionarilor speciali a ajuns la 578, în creştere de la lună la lună. Și la Senat numărul creşte, iar în prezent sunt 251 de foști senatori, notează Antena 3.

În bugetul pentru anul viitor, Camera Deputaților are alocate 35 milioane de lei, iar la Senat 20 de milioane de lei. În prezent, se cheltuie peste 3 milioane de lei pe lună pentru pensiile speciale ale foștilor deputați.

Cea mai mare pensie specială a unui fost deputat este de peste 12.000 de lei şi se calculează în funcție de numărul de mandate și de anii petrecuți în Parlament. Cu cât mandatele au fost mai multe, cu atât și pensia este mai mare, notează sursa citată.

Comentarii Facebook