Românii fac economie de curent acasă, în timp ce iluminatul stradal funcționează și ziua


Populația face economie la electricitate, arată ultimele date publicate luni de Institutul Național de Statistică. Consumul înregistrat în primele 9 luni ale acestui an este cu 8% mai mic față de perioada similară a anului trecut. Și industria face economii serioase la consumul de curent. Nu același lucru se poate spune și depsre iluminatul stradal. 

Consumul național de energie a scăzut cu 5,7% în primele nouă luni ale anului. Cele mai amri economii se înregistrează la consumatorii casnici, de 8,1% față de aceeași perioadp a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică. 

Ți Industria a consumat mai puțin cu 4,9%. În schimb, cantitatea de energie folosită pentru iluminatul public a crescut cu 3,2%. În același timp, producția națională a fost mai mică cu 6,6%. Cel mai mult a scăzut producția în hidrocentrale, cu aproape 2,5%,  urmată de cea în termocentralele clasice, cu 1,1%.

Creşteri au înregistrat centralele fotovoltaice - 3,7% şi eoliene - 18,1%. Importurile au fost mai mari cu 14,2%, până la 6,4 TWh, în timp ce exporturile au fost mai mari cu 9,1%, până la 5,1 TWh, România rămânând astfel importator net.


Comentarii Facebook