Miercuri 1 Februarie

Romanii cu credite fac strategii pe internet. 8.500 de membri numara grupurile anti-banci

Aproape 8.500 de romani s-au inscris in grupurile anti-banci, formate pe internet. Oamenii fac schimb de informatii, iar altii se pregatesc sa dea in judecata bancile.

 

Potrivit money.ro, romanii cu credite discuta pe grupurile formate pe Yahoo! Groups despre modul in care trebuie respectata Ordonanta 50 din 2010, care prevede eliminarea unor comisioane percepute de banci. Oamenii spera ca prin aplicarea acestui act normativ, ratele la banca se vor reduce.

 

Aplicarea ordonantei inseamna eliminarea unor comisioane si trecerea la stabilirea dobanzii in functie de indicatorii Euribor, Robor sau Libor. Cu toate acestea, clientii bancilor povestesc ca unele unitati au decis sa mareasca marjele fixe calculate la stabilirea dobanzilor, astfel incat sa nu aiba pierderi. Acest lucru duce insa la mentinerea nivelului ratelor bancare, spre nemultumirea clientilor.

 

Romanii sunt nemultumiti si de faptul ca nu primesc la timp actele aditionale care trebuie semnate.

 

Cel mai numeros grup anti-banci este format, potrivit money.ro, din clientii Volksbank, care numara 3108 de membri, urmat de cel al clientilor BCR, cu 1432 de membri, cel al ING, cu 752 de membri, cel al Alpha, care numara 716 membri, iar pe locul 5 este grupul clientilor Bancpost, care are acum 510 membri.

Comentarii Facebook