Sambata 1 Octombrie

Rezilierea contractului pentru tronsonul Chețani - Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, suspendată de Tribunal


Tribunalul București a admis contestația depusă de compania Straco Grup SRL, constructorul tronsonul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania. Straco a contestat rezilierea contractului de către CNAIR.

Decizia poate fi atacată cu apel. Tribunalul București a suspendat și executarea scrisorii de garanție bancară pentru neexecutarea lucrărilor. 

CNAIR a reziliat în 11 martie contractul pentru acest tronson, după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunța că progresul în ultimele cinci luni a fost de doar 1%. 

Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Progresul în ultimele 5 luni a fost 1%. CNAIR a reziliat astăzi contractul”, anunța Cătălin Drulă, scrie Digi 24.

Constructorul Staco nu și-a mai plătit nici subcontractorii

Constructorul, compania românească Straco, a ajuns în insolvență și nu și-a mai plătit subcontractorii. 

Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor. În acest moment, pe șantier nu se lucrează deloc, iar lucrările deja executate încep să se degradeze. În ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%”, mai spune ministrul.

Care este șmecheria licitațiilor cu preuti mici

Compania românească Straco a oferit pe acest contract mult mai puțin decât valoarea estimată. Aceasta este o tehnică folosită de mulți constructori, care speră să primească după bani în plus. Alții licitează puțin, iar când au ajuns la suma oferită opresc lucrările și contractul este reziliat. 

Comentarii Facebook