Restaurantele din Cluj impun consumație de 300 de lei, altfel te dau afară! Cum explică analiștii economici măsura


Soluția adoptată de terasele din Cluj-Napoca de a impune regula unei consumații de 300 de lei pentru a te putea așeza la masă nu îi surprinde pe analiștii economici. 

Adrian Negrescu, analist economic, a spus că regula unei consumații minime de 300 de lei si cel mult 2 ore la masă este normală. 

Trăim o perioadă în care oamenilor le e teamă să meargă la restaurant. Pe de altă parte, mai sunt și angajații din HoReCa care sunt nevoiți să muncească la 30% din capacitate. Este greu să își acoperi costurile cu materiile prime, cu băutura, cu mâncarea, cu angajații sau chiriile. Și din cauza asta se ajunge la abuzuri. Vedem multe restaurante care deschid la capacitate maximă, cu petreceri în cluburi și alte lucruri de acest gen. Asta pentru că nu există reguli foarte clare în acest domeniu”, a declarat Adrian Negrescu, conform Gândul.

Tendința naturală a managerului român care are o problemă economică/financiară este să ducă totul în prețuri. Și ăsta e motivul pentru care avem creșteri de prețuri în economie. Și le vedem: pâinea – scumpire de 4,3%, fasolea – 17%, fructele – 6%, ouăle – 7%, etc.

Vedem că viața de scumpește. Pentru că oamenii încearcă să își rezolve prin prețuri toate aceste probleme legate de pierderile financiare. Creșterea aceasta de prețuri e ca un elastic, la un moment dat s-ar putea să se rupă, iar clienții care veneau la tine se vor ducea la cineva care vinde mai ieftin”, a mai spus acesta.

Comentarii Facebook