Restantele clujenilor catre banci au crescut intr-o luna cu 71 de milioane de lei

 

Creditele restante ale populatiei din judetul Cluj au crescut dupa prima luna a anului cu 71 de milioane de lei. Potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei, clujenii aveau la sfarsitul lunii ianuarie 2010 restante catre banci de 144 de milioane de lei la creditele luate in lei si de 196 de milioane la cele in valuta.

 

La sfarsitul anului trecut, restantele clujenilor erau de 269 de milioane, cu 71 de milioane mai mici decat in prezent. Cele mai mari datorii, de peste 142 de milioane de lei, le aveau clujenii in decembrie 2009 la creditele in valuta si 127 de milioane reprezentau restante la creditele in lei.


 

Comparativ cu luna ianuarie 2009, actualele restante ale clujenilor fata de banci s-au majorat cu 222 de milioane de lei. In ianuarie 2009, clujenii aveau de returnat la banci 118 milioane de lei.

 

 

Potrivit calculelor facute de realitatea.net, in judetul Cluj revine o restanta de 90 de euro pe cap de locuitor, ceea ce situeaza Clujul pe locul 4 la nivel national. Pe primul loc sunt bucurestenii, care au restante de aproape 300 de euro pe cap de locuitor, urmati de brasoveni, care au de retunat in medie 100 de euro pe cap de locuitor, si de clujeni si timisoreni, care au restante medii de peste 90 de euro pe cap de locuitor.

Comentarii Facebook