Ardelenii au cele mai mici sanse de a-si gasi un loc de munca

 

Locuitorii din cele sase judete ale regiunii de Nord-Vest, din care face parte si judetul Cluj, au cu 17 % mai mici sanse de angajare decat in ultimul trimestru al anului trecut. Analiza a fost realizata de compania de consultanta Manpower.

 

In acest top, regiunea de Nord-Vest este urmata de cea de Sud-Vest, unde oamenii au o perspectiva de angajare cu 16 %  mai mica fata de anul trecut.

 

Cele mai mari sanse de a-si gasi un loc de munca le au locuitorii din judetele din regiunea de Sud-Est, unde s-a inregistrat o crestere de 6 procente, iar in regiunea de Centru de 3 procente.


Analiza realizata a vizat 10 sectoare de activitate, iar din acestea in 8 angajatorii au estimat ca, in trimestru al doilea al anului, intentiile de angajare vor fi negative. "Cele mai sumbre intentii de angajare sunt anuntate de angajatorii din constructii si de cei din Transport, depozitare si comunicatii. Previziunea neta de angajare fiind de -21 % pentru ambele sectoare. Perspective de angajare slabe sunt raportate si de angajatorii din sectorul Energie electrica, gaze si apa, cu o previziune de -14% si de cei din sectorul Hoteluri si restaurante, cu o previziune de -12 %", se arata in studiul Manpower.

Patronii care lucreaza in comertul cu ridicata si cu amanuntul anunta totusi o crestere a volumului de vanzari si deci si un necesar mai mare angajati. Fata de trimestrul anterior numarul angajatilor ar urma sa creasca cu 7 %.

Din cei 750 de patroni romani chestionati, 64 % nu cred ca vor avea nevoie de mai multi angajati, 21 % anticipeaza o scadere, iar 14 % au afirmat ca vor avea nevoie de mai multi angajati.

Comentarii Facebook