Regia de Termoficare Cluj a finalizat o investitie de 2,4 milioane de euro!


Regia de Termoficare Cluj Napoca a finalizat lucrarile de extindere a instalatiilor tehnologice de cogenerare din Centrala Termica de Zona de pe strada Plevnei.

Investitia efectuata se ridica la 2,4 milioane de euro si a constat in montarea a doua cazane de apa fierbine, performante, de 16, respectiv 24 MW.

Lucrarile au fost realizate in cadrul parteneriatului romano-german, alaturi de E-ON Ruhrgaz International AG si Rheine Energie. RA Termoficare Cluj-Napoca a implementat sistemul de co-generare in anul 1998, fiind primul furnizor de energie termica din tara, care, cu o investitie initiala de cca 3 milioane de euro, a realizat "Insula de energie" Gheorgheni, producand in paralel energie electrica si energie termica.

"Prin producerea energiei electrice prin cogenerare sunt asigurate preturi competitive, acestea fiind cu 10% mai mici decat tarifele din piata energiei obtinute in mod clasic. Investitiile realizate in ultimii ani in sistemul centralizat de termoficare ne-au permis sa facem economii anuale de cel putin 10 milioane de lei. Incercam sa asiguram costuri decente si suportabile pentru incalzirea si apa calda a clujenilor si in anii care vor urma, prin urmare am reusit sa mentinem in aceasta iarna pretul gigacaloriei pentru populatia racordata la sistemul de termoficare", a declarat primarul Sorin Apostu.

La evenimentul de astazi au participat alaturi de primarul Sorin Apostu, directorul Regiei de Termoficare - Emil Miron, dar si partenerii germani in acest proiect, Christoph Von Cube – reprezentant Rheine Energie si George Cristodorescu – reprezentant E-ON Ruhrgaz International AG.

Comentarii Facebook