Reducerea de 50 bani la pompă, opțională. Ministrul Energiei: „Nu e obligatorie. Românii să aibă încredere”


Guvernul a  adoptat astăzi Ordonanța de urgență care prevede că operatorii de benzinării care vor acorda de la 1 iulie o reducere de 0,5 lei/litru de carburant vor beneficia de o compensare de 0,25 de lei/litru de la bugetul de stat, fără a fi o obligație legală.

Așadar, benzinarii din România nu vor fi obligați să reducă prețul la pompă cu 50 de bani pe litrul de benzină sau motorină. Este informația confirmată, în urmă cu puțin timp, de Ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Azi s-a aprobat OUG. Vorbim de o reducere de 50 de bani - 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat, iar 25 de bani vor fi o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanțurile de benzinării, în cazurile când doresc să ia și această reducere de la bugetul de stat de 25 de bani", a declarat Virgil Popescu, pentru Antena 3. 

Ministrul precizează că ordonanța de urgență intră în vigoare în această noapte.

Ordonanța oferă un cadru legislativ și o conformare benevolă. Nu e obligatorie. Eu din ce cunosc în piață sunt convins că benzinăriile din piață vor aplica această reducere de 50 de bani", a mai spus acesta. 

De asemenea, Virgil Popescu spune că reducerea ar trebui să se vadă în prețul carburanților încă de mâine, iar românii ar trebui să aibă încredere că benzinarii vor aplica acest mecanism, chiar dacă nu sunt obligați prin lege.

Comentarii Facebook