Turdenii se retrag din programul de reabilitare termica a blocurilor

Din cele 16 asociatii de locatari din Turda care si-au depus cereri pentru izolarea termica a blocurilor, jumatate s-au retras din program.

Arhitectul municipiului Turda, Dumitru Iosif, a declarat ca oamenii au renuntat la izolarea imobilelor in care locuiesc, dupa ce au aflat ca trebuie sa contribuie cu 20 % din valoarea investitiei.

La inceputul acestei saptamani, in Turda, au fost demarate lucrarile de reabilitare termica la cateva blocuri, anunta ziarul Faclia. Arhitectul sef al orasului, Dumitru Iosif, a declarat ca Guvernul a aprobat, in baza cererilor depuse anul trecut, suma de 380.000 de lei pentru reabilitarea blocurilor. Suma reprezinta contributia de 50 % din valoarea lucrarilor, care va fi suportata de la bugetul de stat, restul de 30 % va fi suportat din bugetul local, iar doar 20 % din buzunarul locatarilor. 

Potrivit lui Dumitru Iosif proprietarii apartamentelor vor trebui sa achite pentru aceste lucrari intre 1.500 si 1.700 de lei.

Reprezentantii primariei din Turda spera ca alte asociatii se vor inscrie in programul de reabilitare termica, pentru a nu pierde banii primiti de la Guvern.

Comentarii Facebook