Miercuri 24 Aprilie

Radu Berceanu: Nu avem bani pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania. Trebuie sa traim cu ce avem


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca datoriile catre Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, ar putea fi achitate in doua saptamani. Oficialul a mai spus ca nu exista finantarea pentru continuarea lucrarilor in judetul Cluj.

"La autostrada avem datorii si ma fortez sa le platesc. Nu vreau la Bechtel sa o mai lungim cu datoriile, pentru ca sunt si niste penalitati pe care nu as vrea sa le platim. Daca reusesc o anumita chestiune, sper sa le platesc toti banii in doua saptamani. Nu avem bani pentru continuarea lucrarilor. Trebuie sa traim cu ce avem", a declarat ministrul Transporturilor, dupa o sedinta avuta la Consiliul Judetean Cluj.

Potrivit Mediafax, ministrul a mai spus ca prioritatea in acest moment sunt proiectele finantate din banii europeni nerambursabili, lucrarile din banii bancilor straine si abia pe locul trei lucrarile finantate de la bugetul de stat si asa saracit. Autostrada Transilvania se include in ultima categorie.

Potrivit sursei citate, Berceanu sugereaza ca Bechtel sa ia un credit pentru a continua lucrarile pe tronsoanele Turda - Campia Turzii si Gilau - Nadasel.

"Sa ia Bechtel un imprumut. Am sugerat Bechtel sa ia un imprumut, numai ca daca vor si de aici sa castige 30 la suta cum fac si prin alte parti, n-o sa fie de acceptat. Sa le platim ultimele datorii si cand terminam, vom vedea", a mai afirmat Berceanu.

Ministrul Transporturilor sustine ca trebuie modificat si contractul pentru ca Bechtel are toate drepturile si guvernul numai indatoriri.

Purtatorul de cuvant al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a afirmat la randul lui ca firma americana mai are de recuperat de 80 de milioane de euro pentru lucrarile efectate in perioada 2009 - 2010.

"E foarte bine ca se platesc datoriile. Asteptam sa ni se plateasca datoriile cat mai repede si apoi sa se gaseasca si surse de finantare pentru continuarea lucrarilor", a afirmat Sgarcitu, pentru Mediafax.

In acest moment in judetul Cluj se lucreaza pe tronsonul de 10 km intre Turda - Campia Turzii si ar urma sa inceapa munca si pe portiunea dintre Gilau si Nadasel.

Comentarii Facebook