PSD nu vrea să se renunțe la scutirile de impozit ale angajaților din cercetare, IT și construcții


Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a spus că nu este de acord cu propunerea PNL de eliminare a facilităților pentru cercetare, IT și construcții.

Nu suntem de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și construcții. Impactul pe care l-am calculat și pe care toate aceste ramuri care au ținut în această perioadă economia României, ar fi unul care n-ar da cu plus”, a spus Sorin Grindeanu la Parlament.

PSD vrea să fie impozitat luxul, pentru a fi aduși bani mai mulți la buget.

Ministerul de Finanțe liberal a arătat că prin reducerea facilităților de care se bucură sectoarele din cercetare, IT și construcții ar veni anual la buget încă 600 de milioane de euro, transmite Economedia.

Programul PNRR prevede și eliminarea facilităţilor fiscale din construcţii care au fost introduse de către PSD în 2019.

În construcții, angajaţii au o reducere a contribuţiei de asigurări sociale de la 25% la 21,75% şi exceptarea de la plata contribuţiei la asigurărilor sociale de sanătate (10%) şi de la plata impozitului pe venit care este în cotă de 10%, scrie Ziarul Financiar. La schimb salariul minim brut în construcţii a crescut la 3.000 de lei, de la 2.350 lei în restul economiei. Aceste facilităţi au fost cuprinse în celebra OUG/114.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a mai spus că vrea introducerea cotei progresive. Florin Cîțu a replicat că taxele nu vor crește.

Comentarii Facebook