PSD cere taxe mai mari pentru românii cu vile. PNL nu crede că e bine


Partidele de la Putere vor să majoreze impozitele locale, dar nu au căzut încă de comun acord. Senatul a adoptat un proiect de majorare a taxelor locale cu 50% pentru toată lumea, dar liderul PSD, Marcel Ciolacu, vrea o diferențiere.

Social-democratul ar vrea ca taxele să fie mai mari pentru cei care au case mai scumpe de 200.000 - 250.000 de euro.

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD, a declarat că ”ținând cont de această criză, e posibil ca locuinţele foarte scumpe să fie impozitate mai mult. În momentul acesta, ştiu că atunci când plăteşti impozitul te duci cu un act de la notariat, cât ai plătit, dacă e mai veche de trei ani, trebuie să mergi cu o evaluare, astfel ţi se impozitează cu 5%, nu cu 1%. Înseamnă că există legi în România”.

Valoarea locuinţei nu va fi stabilită în funcţie de numărul camerelor sau de suprafaţă, ci de grila pe care o au primăriile, pe baza căreia sunt calculate impozitele.

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL: „Nu există în cadrul coaliției nicio discuție referitor la o eventuală creștere a impozitelor pentru locuințele scumpe. Pe de o parte există foarte puțin timp pentru primari în a implementa acest sistem de impozitare, practic două luni până la începerea anului următor, iar pe de altă parte nu există o situație centralizată a grilelor notariale în acest moment astfel încât să se poată implementa un astfel de sistem de impozitare”.

Sursa: Stirileprotv.ro

Comentarii Facebook