Produse Napolact, Danone, Dorna, Albalact si Muller cu probleme in magazinele din Cluj


Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Cluj au aplicat 24 de amenzi unor comercianti care vindeau produse lactate neconforme.

"SC Napolact SA, Cluj-Napoca – avea expuse la comercializare  in reteaua proprie, produse pentru care nu erau respectate conditiile de pastrare- depozitare date de catre producator. De asemenea, ambalajul produsului "BRANZA PROASPATA DE VACA" era neetans, existand scurgeri de continut. Abateri de informare- etichetare au fost constatate la produsele "IAURT DIN  LAPTE OAIE SI BIVOLITA" SI "CASCAVAL DIN LAPTE DE VACA SI OAIE", pentru care in lista ingredientelor nu era mentionat procentul din ingredientele care se regasesc in denumirea produselor si dau specificitate acestora. Pentru neconformitatile semnalate operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 20.000 lei si s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 205 kg produse lactate in valoare de 4.100 lei, pana la remedierea deficientelor", a declarat seful OJPC Cluj, Mircea Radu.

Produsele Dorna Lactate SA, Suceava sunt distribuite in Cluj de Dumagas Transport SA. "Deficientele identificate sunt legate de informare-etichetare. Astfel, pentru produsele " LAPTE CU OMEGA 3 SI VITAMINE" SI " BRANZA TOPITA CU SMANTANA", in lista ingredintelor nu era mentionat procentul din ingredientele care se regasesc in denumirea produselor si dau specificitate acestora. Operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1.000 lei, dispunandu-se oprirea temporara de la comercializare a 43 kg produse in valoare de 200 lei", a mai spus Mircea Radu.

Societatile Albalact SA si Romfulda Prod SRL, comercializeaza diverse produse lactate vrac: branza telemea, smantana, fara ca eticheta sa cuprinda pe langa denumirea produsului si pretul pe unitatea de masura si data limita de consum. "Operatorii economici au fost sanctionati contraventional cu amenda in valoare de 1.000 lei, fiecare. S-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 80 kg produse lactate in valoare de 1.200 lei, respectiv 32 kg produse in valoare de 320 lei", a mai spus seful OJPC Cluj.

Societatea Profi Rom Food Timisoara, care comercializeaza produsul "DANONE ACTIVIA IAURT DE BAUT CU CEREALE", pe a carui ambalaj era mentionat "nu contine conservanti", contrar prevederilor legale care interzic utilizarea aditivilor la fabricarea produselor lactate. Inspectorii au aplicat o amenda de 1.000 lei si s-au oprit temporar de la comercializare 52 kg iaurt in valoare de 970 lei.

"SC Muller Dairy Ro SRL, Bucuresti – distribuitorul "IAURTULUI MULLER CU LACTOBACILIUS ACIDOPHILUS", pentru care in lista ingredientelor nu se specifica procentul din ingredientul care se regaseste in denumirea produsului si ii da specificitate. Pentru abaterile de informare etichetare, operatorul economic a fost sanctionat contraventional  cu amenda in valoare de 1.000 lei si s-a dispus masura opririi temporare de la comercializare a unei cantitati  de 600 kg iaurt in valoare de 6.000 lei", a mai mentionat Mircea Radu.

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au verificat 34 de societati si au aplicat 29 sanctiuni contraventionale, din care 24 amenzi in valoare de 46.200 lei si 5 avertismente.

Comentarii Facebook