Procurorii DNA Cluj, sesizați în privința vânzării Imprimeriei ”Ardealul” Cluj

 

Procurorii DNA Cluj au fost sesizați în legătură cu vânzarea Imprimeriei ”Ardealul” Cluj. 

 

Am procedat la acest lucru, întrucât în urma discuţiilor avute alături de colegi – lideri de sindicat de la tipografiile din ţară, am hotărât să luptăm pentru apărarea locurilor de muncă şi salvarea patrimoniului CNI Coresi SA. În acest sens, vă aducem la cunştinţă că am depus azi, un denunţ la DNA Cluj şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, împotriva conducerii CNI Coresi SA, a societăţii de insolvenţă, precum şi împotriva Ministrului Culturii, doamna Hegedus Csilla, dar şi împotriva Primului-ministru, domnul Victor Viorel Ponta. Consider că trebuie să luptăm în aşa fel, încât să stopăm abuzurile şi hoţia generate sub conducerea actuală a CNI Coresi SA. De asemenea, am solicitat o întrevedere cu doamna Hegedus Csilla, Ministrul Culturii şi cu domnul Victor Viorel Ponta, Primul-ministru, pentru a-i informa cu privire la situaţia reală din cadrul CNI Coresi. Menţionez faptul că, acest denunţ este o premieră în ceea ce mă priveşte, întrucât niciodată, până la acest moment, nu am apreciat că s-ar impune sesizarea vreunui organ de urmărire penală, cu toate că activitatea desfăşurată a presupus luarea la cunoştinţă a numeroase probleme”, precizează Mircia Giurgiu, preşedintele Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România.

 

Giurgiu susține că i se va adresa și preşedintelui ales, Klaus Iohannis. ”Voi cere şi programarea unei audienţe cu domnia sa, pentru a-i cunoaşte la rândul său, pe liderii de sindicat din cadrul CNI Coresi SA, lideri care îi reprezintă pe salariaţii ce au participat la realizarea cărţii sale – ”Pas cu pas”, în condiţii grafice deosebite”, a mai spus Giurgiu. 

 

În plângerea depusă la DNA Cluj se vorbește despre suspiciunea că terenul și sediul Imprimeriei ”Oltenia” Craiova, situate în centrul orașului, au fost vândute prin negociere directă și nu prin licitație, cu 90 de euro/mp, iar acum se dorește cumpărarea unui alt tere la valoarea de 145 de euro/mp, fără utilități, ”într-o râpă”.

 

Se impune ca organele de urmărire penală din județul Cluj să fie sesizate cu aceste aspecte, întrucât în data de 3.12.2014, s-a discutat vânzarea sucursalei Imprimeriei ”Ardealul” Cluj, prin exact aceeași metodă frauduloasă de la Imprimeria ”Olteania” Craiova. 

 

Pentru a vă putea da seama de caracterul directorului general interimar Ilie Marius Bogdan, vă arătăm că în 27.11.2014, după ce s-a aflat că formațiunea UDMR a anunțat ieșirea de la guvernare, a organizat o ședință (petrecere) în care se glumea pe seama doamnei ministru Heghedus Csilla, întrucât ar avea cel mai scurt mandat de Ministru al Culturii, de trei zile, și că până la numirea noului ministru, se va reuși vânzarea Imprimeriei ”Ardealul” Cluj.

 

Prin toate cele relatate, considerăm că reiese în mod cert intenția de falimentare a CNI Coresi SA, coordonată de interese îndoielnice și într-un mod infracțional, fiind vorba de zeci de milioane de euro ce urmează a fi pierdute de o companie a Statului român”, se arată în plângerea depusă la DNA Cluj.  

Comentarii Facebook