Primăria vrea sisteme de irigație automate pentru spațiile verzi din Cluj. Investiție a fost estimată la 420.000 lei



Primăria dorește implementarea unor sisteme automate de irigații în spațiile verzi din municipiul Cluj-Napoca.

Proiectul se regăsește în lista de achiziții a Primăriei, iar valoarea investiției a fost estimată la aproape 420.000 lei, însă firma care se va ocupa de lucrări va fi cea care oferă prețul cel mai mic.

Spaţiile verzi care urmează să fie dotate cu sisteme de irigaţii aparţin domeniului public şi sunt situate în intravilanul municipiului Cluj-Napoca.

Amplasamentele pe care urmează să fie montate sisteme automate de irigatii sunt urmatoarele:

1. ZONA VERDE CENTRAL ZORILOR + SENSURI GIRATORII

2. ZONA VERDE CUZA VODA PREFECTURA

3. ZONA VERDE MARASTI (trandafiri)

4. ZONA VERDE PARKING MINERVA

5. ZONA VERDE CALEA TURZII (banda centrala+ sens giratoriu) – in lucru

6. ZONA VERDE TEATRUL NAŢIONAL (faţă+părţile laterale)

7. ZONA VERDE PARKING PRIMARIE

8. ZONA VERDE PRIMAVERII – NOD OMEGA

9. SENS GIRATORIU POD IRA

10. ZONA VERDE GLORIE OSTASULUI ROMAN


”Instalaţiile vor respecta principiul eficienţei energetice şi a consumului, fiind reprezentate de sisteme automatizate.Având în vedere faptul că sistemul de irigaţii lipseşte complet, se va proiecta această componentă de la zero şi va acoperi toată suprafaţa verde.

Se va studia posibilitatea alimentarii cu apa a sistemului de irigatie de la reţeaua de alimentare cu apă a oraşului”, se arată în caietul de sarcini.

În prezent irigarea spaţiilor verzi se realizează cu ajutorul unui operator specializat în lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, prin udarea cu furtunul de la cisterna, în baza comenzilor lunare elaborate de către Serviciul Spaţii verzi.Pentru a evita arderea plantelor,udarea se execută în cursul nopţii în timpul zilelor caniculare, iar primăvara şi toamna , udatul se efectuează în cursul zilei.

Comentarii Facebook