Primaria vrea sa scumpeasca apa si serviciul de salubritate

Directia Tehnica din primaria clujeana propune scumpirea cu 20% a taxei speciale de apa si a taxei de salubritate. Ultimele majorari ale acestor taxe au avut loc in 2005 si 2006.

 

"Avand in vedere necesitatea executarii unor noi lucrari de extindere si inlocuire retele de apa si canalizare, corelate cu lucrarile de reabilitare a strazilor propunem prelungirea colectarii taxei speciale de apa pana la 31.12.2010 si majorarea acesteia cu 20% (procent mai mic decat inflatia din perioada noiembrie 2005-decembrie 2009)", se arata in referatul intocmit de Directia Tehnica.

 

Astfel, taxa speciala de apa devine 0,072  lei in cazul persoanelor fizice si institutiilor si de 0,12 lei pentru persoanele juridice. Pana acum, persoanele fizice si institutiile plateau 0,06 lei, iar firmele 0,1 lei.

 

Taxa speciala pentru apa a fost instituita la Cluj in 1996 cu scopul de a aduna fonduri necesare inlocuirii si extinderii retelelor de apa si canalizare. Taxa este colectata de Compania de Apa Somes.

 

In acelasi act, Directia Tehnica propune si majorarea taxei de salubritate: "Prin prezentul referat propunem modificarea pretului prin aplicarea unui coeficient de majorare cu 20%, astfel se va incasa o taxa dupa cum urmeaza: pentru persoanele fizice- 0,06 lei/persoana fizica/luna si pentru persoanele juridice -0,06 lei/angajat/luna". Pana acum, taxa era de 0,05 lei/luna.

 

Proiectul de majorare a taxelor va fi dezbatut in sedinta ordinara din 26 ianuarie a Consiliului Local Cluj-Napoca.

 

 

Comentarii Facebook