Prețul polițelor RCA va fi anchetat de Parlament

 

Liderii social-democraţi au luat decizia de a chema în Parlament conducerile ASF, Consiliului Concurenţei şi ANAF, pentru a da explicații în legătură cu prețurile poliţelor RCA.

 

PSD arată că, la 31 decembrie 2015, cota de capital străin în societăţile de asigurare din România era de 89,5 %, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că ”firmele româneşti de asigurări au fost puţin date la o parte din piaţă”.

 

Preşedintele PSD a spus că transportatorii români plătesc preţuri mult mai mari decât cei străini la poliţele RCA.

 

O firmă, un transportator român, pentru clasa auto B0, plăteşte o primă de asigurare pe camion de 10.485 de lei, adică aproape 105 milioane de lei, pentru un număr de 60 de poliţe. Pentru o situaţie aproape similară un alt transportator străin, pentru 68 de poliţe, deci aproape la fel, plăteşte 3.937 de lei, deci 105 milioane transportator român, 39 de milioane transportatorul străin. Un transportator român mai micuţ pentru a fi ajutat să existe în continuare, plăteşte o primă de 250 de milioane de lei”, a declarat Dragnea.

 

Liderul PSD a citat un ”document primit la partid”. ”Este mult prea multă confidenţialitate într-un domeniu în care se vede cu ochiul liber că firmele de asigurări româneşti au fost scoate de pe piaţă, închise sau s-au luat alte măsuri, iar transportatorii români nu că sunt dezavantajaţi, sunt supuşi unii program ca încet, încet să dispară şi ei. Sunt din ce în ce mai mulţi transportatori care îşi fac firmele în străinătate pentru a putea beneficia de prime de asigurare mai mici pe care să le poată suporta”, a mai spus Dragnea, conform Mediafax.

 

Membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor au decis marţi convocarea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), precum şi a asociaţiilor patronale şi profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane la o discuţie pe tema RCA.

Comentarii Facebook