Ponta s-a răzgândit! Banii de pe acciza pe carburant nu vor mai fi utilizați pentru autostrăzi, ci pentru pensii


După ce introducerea accizei de 7 eurocenți/litru de combustibil a cauzat o serie de controverse, Dan Șova, atunci ministru al Transporturilor, a anunțat că banii vor merge pentru construcția de autostrăzi.


Taxa de 7 eurocenţi, aşa cum am spus, merge în bugetul Departamentului de proiecte de infrastructură pe autostrăzi şi drumuri naţionale Această taxă s-a pus pentru a se finanţa autostrăzi şi drumuri naţionale.”, a spus Șova la acea vreme, citat de Mediafax.

Totuși, scandalul provocat de publicarea discuției dintre Traian Băsescu, premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor despre promulgarea legii care prevede reducerea CAS-ului pare să-i fi făcut pe cei din Guvern să se răzgândească.

Victor Ponta a anunțat că banii din taxă merg pentru acoperirea deficitului bugetului de pensii şi nu în autostrăzi.

"Strict ca sustenabilitate - m-am uitat încă o dată pe toate datele - avem anual o încasare suplimentară de 2,6 miliarde din creşterea accizei, 1,5 miliarde din taxa specială pe construcţii şi, am verificat şi acum, faţă de anul trecut, la venituri curente, pe primele şase luni avem 3 miliarde de lei în plus. Deci, dacă e vorba de contabilitate, acoperim contabil (scăderea CAS – n. red.), doar că economia nu e doar contabilitate, mai e şi un pic de minte care uneori lipseşte la cel mai înalt nivel", a declarat Victor Ponta, potrivit zf.ro.

Comentarii Facebook