Ponta, despre vânzarea Mechel Câmpia Turzii cu 230 de lei: E o firmă privată. Poate face ce vrea

 

Premierul Victor Ponta a spus că Guvernul nu poate face nimic în privința vânzării de către ruși a celor 4 combinate Mechel din România, între care și cel de la Câmpia Turzii, cu suma de 230 de lei. 

 

Compania Mechel şi-a închis nu doar în România, în vreo 12 ţări, operaţiunile. Este afectată şi România. Tot ceea ce ţine de statul român, pentru a ajuta un nou investitor, vom face, însă e vorba de o investiţie privată. Am verificat dacă s-au respectat toate condiţiile la momentul privatizării şi s-au respectat, iar criza în care se află compania este o realitate pe care nici noi, nici alte ţări europene nu am putut să o combatem altfel. Orice sprijin pentru un nou investitor care să salveze acele uzine care ţineau de compania Mechel, o să o facem", a spus Ponta.

 

Este vorba despre o companie privată care poate să vândă şi pe două miliarde, şi pe doi lei, pentru că e privată, nu e a statului. Eu nu pot să intervin, după cum nu pot să intervin nici la dumneavoastră, dacă vreţi să vă vindeţi maşina, nu pot să vă spun cât să luaţi pe ea. În realitate, ceea ce se întâmplă cu uzinele din România şi din celelalte ţări europene este un tip de reorganizare faţă de care statul român, fiind vorba de o companie din Rusia, nu are absolut niciun control”, a mai spus Ponta.

 

Grupul rus Mechel a vândut cele patru combinate metalurgice pe care le deţine în România firmei Invest Nikarom din Bucureşti, la care acționari sutn tot doi ruși.

 

Combinatul Mechel Câmpia Turzii și alte 3 fabrici, vândute de ruși cu 52 euro unei firme din București

Comentarii Facebook