Polonia in fruntea tarilor europene

 

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a apreciat performantele Poloniei, tara membra care a inregistrat cresterea economica cea mai puternica pe perioada crizei mondiale, potrivit money.ro.

Performantele economice pe care Polonia le-a acumulat ii creeaza avantaje in fata OCDE, a spus Angel Gurria, secretarul general al organizatiei, pe marginea raportului prezentat miercuri la Varsovia.
 
Oficialul OCDE a atras insa atentia ca a venit momentul ca autoritatile poloneze sa promoveze surse de crestere ecologice si inovative si sa puna in aplicare reforme structurale si sociale care vor continua sa favorizeze ajungerea din urma a restului Europei, consolidand increderea pietelor de capital in viitorul economic al tarii'.

In ce priveste deficitul bugetar, raportul considera ca Polonia pare capabila sa isi atinga tinta de deficit de 2,9% din PIB in 2012, dar cere autoritatilor sa anunte rapid si in detaliu actiunile avute in vedere pentru coborarea acestui deficit la circa 2% in 2013.

In 2011, deficitul finantelor publice poloneze a fost de 5,6% din PIB, guvernul stabilind ca obiectiv reducerea lui la 2,5% din PIB in 2013.

Comentarii Facebook