Poliția Cluj acuzată de ABUZURI de patronul unei MORI: Nu pricepeau că noi obținem FĂINA din moară și cumpărăm GRÂU

 

Patronul unei mori din Săvădisla a lansat acuzații grave, de abuz, la adresa Poliției Cluj, după ce a fost amendat cu 20.000 de lei, în baza Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

La data de 20 iunie, presa clujeană a primit un comunicat de presă din partea IPJ Cluj privind ”3.000 kg de făină şi 1.000 kg de tărâţe, confiscate de poliţiştii clujeni”. Întrucât comunicatul a fost preluat de majoritatea organelor de presă, ca drept la replică, subsemnatul, administratorul sociaetăţii în cauză, ţin să fac următoarele precizări subliniind faptul că în 2014, într-o instituţie publică precum Poliţia clujeană, consider ca inacceptabil modul de acţiune prezentat mai jos. Subliniez faptul că voi înainta o plângere penală pentru abuz în serviciu şi violare de domiciliu. 

 

Vrem să afle toată lumea că în anul 2014 în structurile IPJ Cluj mai există oameni de asemenea natură, care vin în control şi abuzează contribuabilii, cu toate că încercăm să ne conducem activitatea în litera şi spiritul Legii, cu toate că ne plătim dările către stat şi oferim locuri de muncă de ani de zile pe o piaţă extrem de grea. 

 

Organele de control au sosit la firmă la ora 5.45 dimineaţă. Li s-a permis accesul de îndată ce am fost sunată şi anunţată de angajaţi că avem ceva poliţişti la poartă. 

 

A fost anunţată contabila SC la ora 6.30 şi a fost rugată să vină la punctul de lucru din Săvădisla cu toate documentele contabile pentru a le putea prezenta celor de la SIF (contabila nu este angajata SC, SC are contract de colaborare cu o SC de contabilitate). A ajuns la ora 9.30, ea trebuind să-şi ducă şi copilul la şcoală. Administratorul SC, cu care nici nu au dorit să discute la telefon, era plecat din localitate. Au obligat o angajată să semneze procesul verbal de constatare, încheiat fără nr. de legitimaţie, fără motivul controlului - inopinat sau tematic. Organele de control nu s-au înscris în Registrul Unic de Control. 

 

S-a vorbit extrem de urât cu angajaţii, au fost terorizaţi, nu i-au lăsat să vorbească la telefoane

 

Au intrat fără acordul administratorului, aceştia nefiind însoţiţi de inspectori antifraudă

 

Din primul moment, au blocat toate auto ale SC în incintă, spunându-li-se angajaţilor că nu au voie să plece să livreze pâinea, iar când au început să sune clienţii să se intereseze de ce nu au ajuns cu pâinea, pâinea fiind un produs care trebuie livrat dimineaţa, domnii de la SIF au spus să le comunicăm clienţilor că citez ”să le spuneţi că azi nu primesc pâine”.

 

Organele de control au început să ameninţe că vor confisca auto şi toată marfa aflată în depozit, DEŞI CUM NU SOSISE ÎNCĂ CONTABILA CU ACTELE NU VERIFICASERĂ ÎNCĂ NIMIC !

 

Organele de control au intrat în vestiar şi într-o haină a unei angajate suna un telefon mobil, şi-au băgat mâna în haină şi au confiscat telefonul. Au întrebat angajaţii al cui este şi apoi au început să sune pe numerele de telefon ale angajaţilor prezenţi de pe telefonul găsit să vadă dacă apare vreun nume. Şi-au permis să folosească minutele unei persone străine fără probleme. Au spus că confiscă telefonul că vor vedea ei al cui este.

 

Pe  unul dintre conducătorii auto l-au ameninţat că vor avea ei grijă să nu mai lucreze în firmă şi nici în altă firmă. I-au confiscat carnetul de conducere. Omul, cu probleme de tensiune, a avut o cădere nervoasă. Organele s-au speriat şi i-au returnat carnetul de conducere, încercând să-l calmeze.

 

SC are contract de comodat pe clădire şi un birou, restul zonei, o casă de locuit şi terenul, fiind al unei persoane fizice. Aceasta nu a autorizat accesul pe proprietatea privată. Li s-a comunicat celor din control acest lucru, dar nu au ţinut cont, au intrat peste tot, au făcut poze la imobile, la acareturile private, au intrat în grădină, în casă, unde au vrut, fără nici un fel de accept şi fără mandat de percheziţie, încîlcând proprietatea privată. 

 

Legat de partea contabilă, la sosirea contabilei, aceasta le-a pus la dispoziţie absolut toate actele necesare. I-au cerut să le arate actele de provenienţă pentru făină şi tărâţe. Contabila le-a spus că nu avem acte pe făină, pentru că noi achiziţionăm grâu şi îl procesăm. S-au prezentat facturile pentru grâu cu notele de recepţie aferente şi bonurile de măciniş, lucru care pentru cei de la SIF nu a fost suficient. Nu pricepeau de unde avem făină! Au intrebat în continuare de unde cumpărăm faina şi unde sunt facturile şi recepţiile. ORI, NOI FĂINA O OBŢINEM LEGAL DIN GRÂU, PENTRU CĂ AVEM CU ACTE LEGALE MOARĂ, CU CARE MĂCINĂM GRÂUL ACHIZIŢIONAT LEGAL!!! În actele de înregistare a SC apar la obiectul de activitate panificaţie şi morărit.

 

Au facut doar stocul la făină şi tărâte, la GRÂU NU, cu toate că li s-a spus ca sunt aprox.10 tone pe stoc.

 

Opinăm că nu au existat motive pentru confiscarea făinii albe şi a tărâţei pentru că nu există acte de provenienţă. Nici nu avem cum să deţinem acte de provenienţă pentru făină, atâta timp cât cumpărăm grâu şi la data controlului deţineam acte legale (factură şi nota de recepţie) pentru GRÂU şi bonuri de măciniş, acestea de altfel fiind prezentate organelor de control, dar nu au vrut să le ia în considerare, confiscând abuziv marfa. 

 

La plecare i-au spus unui angajat că “oricum şefa ta îşi va recupera marfa în instanţă, dar o să aibă de umblat”. Acum ne întrebăm este acesta modul de operare al Poliţiei clujene? Confiscăm de dragul confiscării, deşi ştim că instanţa va da dreptate celui de la care am confiscat?! Lucrăm doar de dragul lucrului aiurea?!

 

De asemenea, de ce nu s-a confiscat şi pâinea dacă oricum era produsă din făină achiziţionată fără forme legale? Cum de am facturi pentru vânzarea pâinii, dacă făina este cumpărată fără forme legale? De ce nu s-a făcut inventarul la GRÂU, nici la restul de materie primă, respectiv drojdie, sare etc…

 

Ni s-a confiscat marfa, fără să ni se lase un document oficial, nu ştim cine au fost cei care au venit cu maşinile după ea, unde au dus-o, NIMIC. Ştim doar din presă că am fost amendaţi în baza Legii 12, cu 20.000 lei fără ca până azi să intrăm în posesia PV de contravenţie sau de confiscare. Dacă între timp mai avem un control cum justificăm lipsa din gestiune a 3000 kg făină albă şi 1000 kg tărâţe?”, ne-a scris Oana Hartau, administrator SS Jerkado SRL.

Comentarii Facebook