Peste 90% dintre români se consideră afectați de creșterea prețurilor. Încrederea în Guvern este foarte scăzută


Un sondaj de opinie recent efectuat de compania de sondaje CURS arată că 91% dintre români se consideră afectați direct de creșterea prețurilor. 

Majoritatea celor care au răspuns la cel mai recent sondaj identifică inflația și nivelul de trai ca principalele probleme ale României. Nu e de mirare că, în acest context, încrederea în Guvern și în partidele politice a scăzut sub 20 de procente.

În urma unui sondaj realizat în luna noiembrie, peste 90% dintre români se consideră afectați de creșterea prețurilor. Mai exact, 46% se consideră foarte afectați și 45% se consideră afectați, în timp ce o parte dintre aceștia, mai exact 2%, nu știu sau nu răspund, iar aproximativ 7% se consideră puțin afectați de creșterea prețurilor.

La întrebarea ”vă așteptați să existe creșteri de prețuri?”, românii au arătat că se tem de creșterea prețurilor pentru alimente, carburant, gazele naturale, dar și energie. Românii cred că principalele probleme cu care țara noastră se confruntă sunt cele legate de inflație, corupție, nivelul de trai scăzut, salarii și pensii mici, criza financiară și sănătatea. Undeva la coada acestui clasament se află și problemele din domeniul educației.

Românii mai consideră şi că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită. Doar 20% dintre aceștia consideră că statul român se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 10% nu știu, nu răspund. De asemenea, încrederea în Guvern și în partidele politice a scăzut sub 20 de procente.

Comentarii Facebook