Guvernul vrea să verifice dacă se risipesc banii publici, risipind bani publici. Se fac angajări deși au anunțat că nu mai recrutează personal


Guvernul României face angajări, deși anunțase că nu mai recrutează personal! Ministerul Finanțelor vrea să înființeze 100 de noi posturi. Una din structurile nou înființate va monitoriza execuția bugetară. Spus altfel, noii angajați vor urmări dacă vreo primărie finanţează din fonduri publice festivaluri, concerte sau festivităţi. 

22 de angajați vor verifica dacă primăriile sau instituțiile din subordine risipesc banul public. Mai exact, dacă vor constata o creștere cu 20% față de costul mediu al achiziției sau o creștere cu 20% față de cheltuielile curente ale unor instituții similare, atunci vor sesiza departamentul de inspecție din Ministerul Finanțelor. 

Acest proiect, unul pilot, va funcționa pe o perioadă de 3 ani. Noii angajați vor verifica, practic, cheltuielile din domenii precum sănătate, educație, asistență socială, primării, dar și instituții din subordine. Dacă va fi unul cu rezultate, atunci proiectul ar putea să fie extins.

Precizăm că, în total, la nivelul Ministerului Finanțelor, schema de personal include peste 2000 de angajați, iar la nivelul Fiscului numărul angajaților depășește 22.000. 

Comentarii Facebook