Pensii mai mari din ianuarie 2022. Ministrul Muncii: „Între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare"


Pensiile cresc. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie, cu un procent cuprins între 6 şi 12, în funcţie de buget. Indexarea pensiilor este "imposibil de realizat" de la 1 decembrie.

Pensii 2022. Indexarea pensiilor este „imposibil de realizat" de la 1 decembrie 2021. „O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat şi anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie le indexăm oricum", a spus Raluca Turcan.

Pensii 2022. „Am anunţat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie.

Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da? Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie.

Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie. Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară, într-o emisiune la Profit.ro.

Pensii 2022. Alocațiile și pensiile cresc de la 1 ianuarie! 

În ceea ce priveşte majorarea alocaţiilor pentru copii, ministrul Muncii a declarat că îşi doreşte acest lucru, dar a adăugat: „Nu ştiu dacă putem acoperi bugetar această majorare cu 40% a alocaţiilor".


Comentarii Facebook