Marti 15 Iunie

Pensii 2021. Femeile se vor pensiona la 65 de ani? Raluca Turcan: „Avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare, de 65 de ani”


Pensii 2021. Vârsta de pensionare pentru femei va crește și va ajunge la 65 de ani, adică se va egala cu cea a bărbaților, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Pensii 2021. Femeile se vor pensiona abia la 65 de ani

Astfel, Guvernul va merge pe un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, având în vedere că femeile ies la pensie, în prezent, la 61 de ani, a spus Turcan, conform digi24.ro

Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a declarat Turcan.

Pensii 2021. Turcan: Avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare

Ulterior, șefa Ministerului Muncii a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani”.

Acum, vârsta de pensionare a femeilor este de 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a adăugat aceasta.

Pensii 2021. Românii vor avea o nouă lege a pensiilor până la sfârșitul lui 2022

Potrivit ministrului, în afară de România, doar în Polonia vârsta de pensionare diferă pentru femei și bărbați.

Raluca Turcan a explicat că românii vor avea o nouă lege a pensiilor până la sfârșitul anului viitor, iar din 2023, își vor putea accesa dosarul privat de pensie în format electronic, după ce întreg procesul de digitalizare a sistemului va fi finalizat.


Comentarii Facebook