Pe ce cheltuie românii banii: facturile - 900 de lei, educaţia - 7 lei. Alcoolul şi ţigările, rămân priorități


Românii merg la serviciu pentru a plăti mâncare şi facturi. Pentru educaţie alocă numai 7 lei lunar se arată în statisticile oficiale. În trimestrul al treilea al anului trecut, cheltuielile au crescut cu 19% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

În intervalul iulie - septembrie 2022, cheltuielile lunare ale unei familii au ajuns la 5.800 de le. În aceeași perioadă din 2021, o familie cheltuia în medie 4.900 de lei. 

Cel mai multe a costat mâncarea, circa 2.000 de lei pe lună, dar şi pe facturi - peste 900 de lei. Atunci nu erau încă în vigoare facturile mari la curent şi gaze, iar inflația medie era în jur de 15%. Pentru comparaţie, acum e aproape de 17%. 

Locul al treilea în ponderea cheltuielilor este ocupat de alcool şi ţigări - 400 de lei în fiecare lună. Abia după ce plătesc transportul, dar şi cele necesare pentru întreţinerea locuinţei, românii se gândesc şi la educaţie sau la sănătate. 

Pentru educaţie românii alocă 7 lei din totalul cheltuielilor. Pentru ieşirile la restaurant, românii au dat ceva mai mulţi bani - în jur de 40 de lei, iar pentru sănătate au alocat 118 lei. 

Sursa: observatornews.ro

Comentarii Facebook