Patronii clujeni de IMM -uri vor facilitati pentru a scapa de faliment

Patronii clujeni vor ajutoare de 500.000 de euro pentru IMM  - uri si declararea judetelor in care rata somajului depaseste 12 % ca zone defavorizate.

 

Oamenii de afaceri  sunt nemultumiti de actualele reglemetari fiscale si cer imbunatatirea legislatiei si stimularea investitiilor in 2010. Liga Intreprinzatorului Roman, o asociatie a patronilor de intreprinderi mici si mijlocii, solicita acordarea unui ajutor de stat in regim de urgenta pentru IMM-uri si declararea judetelor in care somajul depaseste 12 la suta ca zone defavorizate, pentru ca astfel societatile sa poata beneficia de facilitati pentru crearea de noi locuri de munca.


"Emiterea de bilete la ordin de catre Primarii si Administratii locale catre furnizorii de servicii si produse (furnizate tot de IMM) in vederea inlaturarii blocajului financiar generat de neplata datoriilor institutiilor bugetare catre sectorul privat(aceste documente de plata eventual s-ar putea gira de catre beneficiarul IMM -ist catre Administratia Financiara locala pentru plata propriilor datorii la Bugetul Statului)”, se mai arat intr-un comunicat semnat de Adrian Coroian, presedinte Ligii.

Anul trecut, dupa introducerea impozitului forfetar, peste 9.000 de firme mici din judetul Cluj au fost suspendate, radiate sau dizolvate.

Comentarii Facebook