Sambata 30 Septembrie

OPC Cluj a închis restaurante și fast-food -uri / UPDATE: Localurile Mama Manu Mănăștur și Big Belly au fost NUMAI amendate - VIDEO


Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au închis mai multe restaurante și au aplicat amenzi în alte cazuri, după ce au depistat deficiențe grave. 

În săptămâna 22-26.05.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a continuat acțiunile de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentație publică, pentru cercetarea unor reclamații şi în cadrul tematicilor regionale.

Operatorii economici care au fost sancționați (n.red. aceste unități au fost menționate de inspectori ca fiind NUMAI AMENDATE):

SC Evimeria Cos  SRL (restaurant grecesc)

SC Sattva SRL ( resturant Tokio, verificare măsuri)

SC Nousias Food  SRL (El Greco)

SC Migos Bondoa  SRL (Mama Manu Manastur)

SC Alex &Eduard BAR SRL ( Apahida)  

SC Lunch Box Srl ( b-dul ) Muncii

SC Select Quality Food SRL ( Big Belly).

În urma acțiunilor, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

 • folosirea unor produse și preparate cu data limită de consum depășită sau pentru care nu se putea stabili încadrarea în aceasta
 • modificarea stării termice a produselor sau neasigurarea temperaturilor de depozitare a preparatelor înscrise de producător
 • folosirea unor preparate fără elemente de identificare-caracterizare 
 • folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină și chedere neigienizate
 • utilizarea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor răcoritoare, pentru depozitarea preparatelor culinare sau a materiilor prime
 • utilizarea veselei neprofesionale, din plastic și a ustensilor de lucru cu mânere de lemn sau plastic
 • depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare sau apei plate și minerale
 • existența unor pardoseli insalubre 
 • folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri fără capace, în zona de preparare
 • prezența muștelor în blocul alimentar
 • folosirea unor produse cu arsuri de congelare.

Ținând cont de neregulile constatate, echipele de control au aplicat 19 sancţiuni – 3 avertismente şi 16  amenzi contravenționale în cuantum de 117.000 lei, precizează inspectorii, care nu au spus ce amenzi s-au aplicat în fiecare caz. 

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:

 • oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme in valoare de  8.000 de lei
 • oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor în cazul a 4 operatori economici.

Companiile au remediat cu celeritate deficiențele, astfel încât la recontrolul desfășurat în urma solicitării scrise depuse de operatorii economici, comisarii clujeni au constatat aducerea la îndeplinire a măsurilor (ultimii doi operatori economici SC Nousias Food SRL și SC Alex & Eduard Bar SRL şi-au reluat activitatea în data de 29.05.2023) .

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare. 

-------------------

UPDATE 

Datele prezentate mai sus sunt reproduse integral dintr-un comunicat al CJPC Cluj. De asemenea, imaginile fiind furnizate tot de inspectori.

Reprezentanții Big Belly precizează că din aceste date se înțelege că unitatea a fost închisă, dar inspectorii nu au menționat unitatea la categoria ”Operatorii economici care au fost sancționați”. Redăm mai jos punctul de vedere al celor de la Big Belly, fiind un drept la replică.

Notificare Stiri de Cluj_page-0001.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0002.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0003.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0004.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0005.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0006.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0007.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0008.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0009.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0010.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0011.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0012.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0013.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0014.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0015.jpgNotificare Stiri de Cluj_page-0016.jpg

Comentarii Facebook