Vineri 22 Ianuarie

Oamenii de afaceri cred ca benzina s-a scumpit nejustificat

Asociatia Oamenilor de Afaceri sustine ca scumpirea carburantilor nu a fost justificata, in conditiile in care pretul petrolului a ramas stabil in ultimele 12 luni.

 

"Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania isi exprima dezacordul fata de cresterea pretului combustibililor, in conditiile in care pretul petrolului, eterna justificare a companiilor petroliere, inclusiv a celei care extrage petrol in Romania la pretul fixat de 20 dolari/baril, a ramas stabil in ultimele 12 luni, in jurul valorii de 78-80 dolari/baril", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

 

Asociatia crede ca nu este normala lipsa de reactie a Consiliului Concurentei si a Guvernului fata de aceste majorari, mai ales acum, in perioada de criza.

 

"Cerem Guvernului sa examineze procedura privind impozitarea suplimentara - taxa "Robin Hood" - ce trebuie aplicata in cazul obtinerii de profituri justificate de companiile energetice prin simpla crestere a preturilor", se mai arata in comunicatul AOAR.

Comentarii Facebook