Numărul românilor datornici la bancă, la cel mai înalt nivel din ultimii ani



Tot mai mulți români au restanțe la bănci în ultimle luni, numărul acestora fiind la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

Numărul persoanelor fizice cu restanţe de peste 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare (IFN) a crescut în luna mai cu 10.696, sau 1,5%, faţă de luna precedentă, până la 739.513, nivel-record din iunie 2013, însă valoarea restanţelor a scăzut uşor, potrivit datelor Biroului de Credit, publicate de Banca Naţională a României (BNR), citate de News.ro.

În luna aprilie a acestui an, numărul de restanţieri era de 728.819.

Un număr al restanţierilor la bănci şi IFN-uri atât de ridicat nu a mai fost înregistrat din iunie 2013, când 740.180 de persoane erau înregistrate cu rate neplătite la timp, potrivit seriilor de date publicate de Banca Naţională a României (BNR), consultate de News.ro.

Valoarea sumelor restante a scăzut în luna mai la 11,53 miliarde lei (2,56 miliarde euro), de la 11,62 miliarde lei în aprilie, când s-a atins un nivel maxim al ultimilor doi ani.

Din totalul restanțelor, cele la creditele în euro au cea mai mare valoare în luna mai, ajungând la 4,8 miliarde lei, urmate de restanţele la împrumuturile în lei (4,51 miliarde lei) şi de cele la creditele în franci elveţieni (2,18 miliarde lei).

Comentarii Facebook