Numărul românilor care fac reclamații din cauza facturilor prea mari la curent, a crescut. ANPC face controale


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat acțiuni de control în urma creșterii numărului de reclamații legate de modul de calculare a facturilor la energie electrică, precizând că sunt analizate cu atenție toate documentele necesare pentru a se putea stabili dacă sesizările sunt fondate sau nu.  

ANPC a transmis, marţi, 20 septembrie, printr-un comunicat de presă, că în contextul creşterii numărului de reclamaţii înregistrate de la consumatori în ceea ce priveşte modul de calculare a facturilor la energie electrică, din ultima perioadă, comisarii instituţiei au început deja o serie de acţiuni de control, în întreaga ţară, potrivit News.ro.

Inspectorii ANPC au început deja o serie de acţiuni de control, în întreaga ţară

Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică şi verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce priveşte calcularea facturilor emise de aceştia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă. Menţionăm că, pentru a putea stabili dacă reclamaţiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenţie toate documentele necesare, în fiecare caz în parte”, se arată în comunicat.

ANPC reaminteşte consumatorilor că procedura, atunci când au o nemulţumire legată de modul în care a calculată o factură, este să ia mai întâi legătura cu operatorul economic care furnizează acest serviciu, iar dacă acest dialog sau informaţiile primite nu sunt satisfăcătoare să completeze formulare de sesizare de pe site-ul instituţiei. 

În cazul în care consumatorii au aviz de deconectare şi se consideră nedreptăţiţi, îi invităm să completeze formularul de sesizare de pe site-ul www.anpc.ro, cu caracter urgent”, a mai precizat ANPC.


Comentarii Facebook