Nu le AVEM, dar de când vor fi taxate autostrăzile? Ce spune ministrul Transporturilor

 

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a spus că taxarea autostrăzilor este o chestiune de teorie.

 

Este foarte greu de zis. Discuţia despre taxarea autostrăzilor deocamdată este o discuţie teoretică. Momentan nu vom avea. Cu siguranţă nu vom avea nici anul acesta, nici anul viitor, mi-e greu să evaluez pentru 2016. Ca să ai o autostradă taxată trebuie să ai în primul rând un coridor continuu, însă noi nu avem deocamdată coridor continuu nici de la Nădlac până la Sibiu. De asemenea, autostrada de la Nădlac la Sibiu este construită cu fonduri europene, deci va trebui să vedem exact în ce condiţii se pot pune taxe”, a spus ministrul, întrebat de presă despre momentul introducerii taxelor pe autostradă, conform Mediafax.

 

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat la finele lunii mai că taxarea pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti (A1) şi Bucureşti-Constanţa (A2) ar putea fi introdusă din 2015, la începutul lucrărilor de reabilitare, sau din anul următor, după finalizarea acestora.

 

CNADNR a dezminţit apoi informaţiile apărute în mass-media.

 

Ministrul Șova s-a lăudat la Cluj că până la fiele anului 2015 se va circula pe autostrada Turda - Sebeș și până în aprilie 2016 va fi gata tronsonul de 8,7 km din Autostrada Trasilvania, de la Gilău la Nădășel.

Comentarii Facebook